Inmiddels is het al meer dan een maand geleden dat ik voor het laatst een blog heb geschreven. Oh. Wat. Slecht. Sorry! Zoals ik al eerder had beschreven, moest ik nodig prioriteiten stellen. Ik had het gewoon té druk om ook nog eens te bloggen en zat niet echt goed in mijn vel. Nu moet ik zeggen dat ik het eigenlijk nog drukker heb dan een paar weken geleden, maar toch wilde ik weer even bloggen en gaat het nu ook gewoon weer wat beter!     

Dit keer wordt het echt een soort dagboekje. In deze blog neem ik je mee in mijn leven en praat ik je bij over de afgelopen tijd. In deze blog vertel ik hoe ik orde probeer te houden in een wereld die voor mij niet stil staat.

Ik hoor je denken: ‘Maar Anja, waar heb je het dan zoal druk mee!?’ Nou lieve mensen, zoals jullie wellicht weten ben ik op dit moment bezig met mijn afstudeerscriptie. Deze scriptie is dus het allerbelangrijkste van mijn hele studie. Hiermee moet ik laten zien wat ik de afgelopen paar jaren heb geleerd. Ik vind het gelukkig heel leuk om bezig te zijn met mijn scriptie, maar ik loop er wel tegenaan dat ik het lastig vind. Elke docent heeft zo weer zijn eigen mening, omtrent de juiste informatie in een scriptie of  hoe je bijvoorbeeld dingen verwoord. In het begin was het dan ook erg zoeken. Misschien ben je zelf wel bezig met een scriptie en herken je dit bij jezelf. Elke docent heeft gewoon écht een andere mening en dit maakt onzeker. De docenten zeggen ook allemaal: ‘Het is aan jou om de juiste keuzes te maken en te selecteren welke feedback jij mee wilt nemen.’ Allemaal hartstikke leuk en aardig, maar kiezen.. tja! Hoe doe je dat? Elke docent heeft namelijk wel zo zijn goede adviezen.. Anyway, je begrijpt vast hoeveel tijd hier in komt te zitten. Gelukkig heb ik een leuk scriptiemaatje en gaat dit contact vooralsnog goed (ze zeggen toch dat je altijd ruzie krijgt met je scriptiemaatje? Ik ben benieuwd, haha!).  Naast het schrijven van de scriptie hebben we ook nog twee ‘ondersteunende’ vakken. Hebben jullie dit ook gehad? Docenten zeggen al dat ze het volgend jaar anders gaan doen.. Ik ben benieuwd! Voor de mensen die zich ook alweer afvroegen wat ik studeerde; Social Work aan de Hanzehogeschool te Groningen.

Naast mijn scriptie werk ik natuurlijk ook nog parttime (tussen de 20 en 30 uur per week) en ben ik bezig met een gaaf project. Het project heet Nieuwe Bazen. Het is een project, waarbij je leert om je eigen sociale onderneming te starten. We gaan een ontmoetingsplek organiseren voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar in Groningen. Het project zal ook gaan starten in andere delen van Nederland. De groep waarmee we dit gaan opzetten is erg divers en dit maakt het erg leuk! Naast het starten van de ontmoetingsplek, ga je aan de slag met je eigen project. Voor mij zal dit Ujjayi worden en ben ik erg benieuwd hoe ik eruit kan halen wat erin zit. Het lijkt me zo gaaf om over een aantal jaren bijvoorbeeld lezingen te geven over eetstoornissen, gezonde voeding, hormoondisbalans, mindfulness en yoga! Dus daar waar ik zaadjes plant, daar komen ze vast ooit uit! Ik ben er ook over aan het nadenken om met regelmaat blogs te posten over dit soort onderwerpen. Hoe denken jullie hierover?

Daarnaast heb ik een doel behaald wat ik eerder heb benoemd in deze blog! Namelijk VERHUIZEN! Ik vond het eerst erg spannend, maar heb er zo ontzettend veel zin in! Ik krijg nu eindelijk een tuin met zon!

Zoals je kunt zien heb ik het écht druk. In mijn situatie, waarbij ik nog steeds moeite kan heb met eten, is het voor mij in deze drukke periodes echt oppassen dat ik niet mijn eetpatroon hierdoor verander. Wanneer ik ook echt eerlijk ben naar mezelf, moet ik ook echt élke dag bezig zijn met wie ik wil zijn, hoe ik ervoor ga zorgen dat ik het allemaal kan bolwerken en de motivatie vinden om leuke dingen te doen, zodat mijn stresslevel wat afzwakt. Gelukkig heb ik veel leuke dingen om te doen en dat helpt ook wel mee. Daarnaast maak ik veel lijstjes, ik vergeet namelijk de helft. Ook krijg ik veel hulp! Ik zie zo op tegen het verhuizen, maar gelukkig helpen er veel vrienden mee en dat scheelt toch echt een hoop!

Hoe ben ik elke dag bezig met wie ik wil zijn? Tjah, nu moet ik zeggen dat ik de ene dag hier meer mee bezig ben dan de andere dag, maar over het algemeen probeer ik elke dag goed voor mezelf te zorgen. Soms even stil staan, wanneer ik het liefst wilt rennen. Daarnaast mediteer ik bijna elke dag. Ik vind het echt heerlijk om mijn hoofd op te ruimen, voordat ik ga slapen of juist wanneer ik merk dat ik weer bijna te snel wil in mijn hoofd en ga beginnen met piekeren. Daarnaast heb ik nog een andere ontzettend goede tip welke kan helpen, waarover ik een volgende keer meer ga schrijven (ohhh spannend, wat bedoelt ze nouuu). Met al deze kleine aanpassingen in mijn leven, zoals een goede haalbare planning, goed zorgen voor mijn lijf en goed zorgen voor mijn geest, sta ik toch wel versteld van het resultaat, wat het met me doet. Een paar weken terug voelde ik me namelijk niet zo goed als dat ik nu doe. Niet voor niets ook dat ik prioriteiten moest stellen en even wat af moest zwakken in het bloggen. Ik vond het daarnaast ook gek om te bloggen en positieve energie te delen met mensen, terwijl ik dat zelf op dat moment niet echt was. Mijn mood op dat moment leidde daarnaast ook echt tot een writersblock. Ik wist gewoon niet meer waarover ik kon schrijven. Meestal popt er zo wat op in mijn hoofd en kost het me niet erg veel moeite om een heel verhaal op papier te krijgen, maar de stress van de afgelopen weken, zorgden ervoor dat ik me niet kon concentreren en dat mijn motivatie toch echt naar beneden was gezakt.

Maar hé, hier ben ik weer! Ik beloof overigens niet dat er nu elke week een blog online gaat staan, maar ik wil wel heel goed mijn best doen om er niet weer een maand tussen te laten komen.

In ieder geval heel erg bedankt dat ik jou nog steeds mag boeien <3

Dankjewel en tot de volgende keer!

Liefs, Anja